KOSOVA

Fotograf kosovar

Alban Jupolli, artist fotograf, me origjinë nga Kosova, jeton dhe punon në Paris.
Pas librit të parë me fotografi bardhë e zi, Alban Jupolli Paris Photographies, dhe librin e dytë të tijë me ngjura, Alban Jupolli Paris Couleurs, ky është libri i tretë i autorit me fotografi me ngjyra dhe po ashtu bardhë 
e zi që na vjen nga vendëlindja e tij, Kosova.
Me ide të ndryshme sa dokumentare dhe të përjetshme, sa urbane aq poetike, pasqyron shpirtin e Kosovës. Gjithëherë syrin në objektivin e tij, me urtësiklikon në momentin e duhur. Kësaj radhe shikimi i artistit 
ka ngjyra nostalgjike e të buta, dhe një vizion tjetër te jetës , për vendëlindjen e tij.
Në kërkim të humanës autori nxjerrë pasqyrën e mirëfilltë të atdheut. 
Pamjet tregojnë më së miri jetën a autorit me figura të sinqerta dhe autentike.
Me librine e tij të tretë, Alban Jupolli na bënë të mendojmë në ambasador të rinisë kosovare.